Image and video hosting by TinyPic

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KUCHENNE SZALEŃSTWA » JEMY BEZ CHEMII

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Jemy bez chemii

  
artambrozja
25.03.2014 08:49:01
poziom 2



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Małopolska

Posty: 84 #1790399
Od: 2014-3-24
Przepisy na wszystkie zdrowe, domowe pyszności
_________________
Mój blog: Manufaktura Ambrozji.
Zapraszam serdecznie!
  
Kalina
25.03.2014 18:04:50


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podlasie

Posty: 3 #1791064
Od: 2014-3-25
Naleśniki z warzywkami, mój domowy przebój


naleśniki smażę z mąki razowej z własnego przemiału, pszeniczka, ale inna też może być. Tajemnicą jest farsz:

jeden bakłażan
jedna cebula
torebka szpinaku baby
kilka pomidorków koktailowych pokrojonych na połówki

Usmażyć pokrojone warzywka, doprawić wedle smaku, pieprzu nie żałować, zdjac patelnię z ognia, wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu, jak za rzadkie, odcedzić na sitku. Nadziewać naleśniki,m zwijać jak krokiety, smażyć w jajku i bułce, podawac na gorąco, najlepiej z barszczykiem.


Smacznego!
_________________
Mój blog http://jarzyny.blogspot.com/
  
artambrozja
25.03.2014 22:35:51
poziom 2



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Małopolska

Posty: 84 #1791311
Od: 2014-3-24
Kalinko bardzo smacznie wesoły Ja pewnie smażenie bym pominęła i ładowała w gorące naleśniki nadzienie wesoły
_________________
Mój blog: Manufaktura Ambrozji.
Zapraszam serdecznie!
  
artambrozja
26.03.2014 21:44:41
poziom 2



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Małopolska

Posty: 84 #1792411
Od: 2014-3-24


Ilość edycji wpisu: 2
Domowa kostka rosołowa - moja alternatywa dla gotowania wywarów, czy korzystania z kostek rosołowych ( masakra zakręcony )
Przepis odkryłam na świetnym blogu

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

.
Oczywiście troszke go pozmieniałam, przygotowałam i jestem zachwycona smakiem i aromatem.

2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren kolendry
10 ziaren pieprzu - wszystko razem zmielić

100 g cebuli
200 g pręgi wołowej
200 g kurczaka
200 g marchwi
50 g selera
100 g pietruszki
biała część pora
pęczek zielska - takiego jakiego najbardziej lubicie
pół główki czosnku
200g soli
szklanka wody

Mięso mielimy, warzywa ścieramy na tarce ( duże oczka ), cebula i por w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystko do gara, razem z mieszanką przypraw i ziołami. Gotujemy 50 minut, na małym ogniu często mieszając.
Blenderujemy gorące i odstawiamy do wystygnięcia.
Gdy wystygnie do słoiczków i jużwesoły

Może Was przerazić ilość soli, ale do zupy dodajemy 3- 4 łyżeczki jako podstawa smakowa. A dzięki soli kostka może być przechowywana kilka miesięcy. Jest oczywiście wersja warzywna bez mięcha: zamiast mięsa dodajemy 100 g cukinii i 200 g pomidorów i pęczek kopru wesoły

ObrazekObrazek
_________________
Mój blog: Manufaktura Ambrozji.
Zapraszam serdecznie!
  
Basia
29.03.2014 09:25:15
Grupa: Użytkownik

Posty: 21 #1795057
Od: 2014-3-26
artambrozja świetny pomysł, świetny przepis wesoły
Ja od siebie polecam wszystkim pieczenie domowego chleba na zakwasie. Nie jest to wcale takie pracochłonne jak się wydaje. Można upiec raz w tygodniu większą ilość chlebka, bo odpowiednio przechowywany długo zachowuje świeżość.
Na początku piekłam chlebek od czasu do czasu, ale od około dwóch lat, piekę chleb regularnie i nie jadamy pieczywa sklepowego. Naprawdę polecam, bo warto wesoły
_________________
Mój blog: Pracownia Basi
Zapraszam :)

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KUCHENNE SZALEŃSTWA » JEMY BEZ CHEMII

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


randki | własny sklep internetowy | ogłoszenia towarzyskie | promocje | CyberCiekawostki | darmowe forum | sklepy
opinie, testy, oceny | katalog stron | toplsta