 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Jemy bez chemii |  |
| | artambrozja | 25.03.2014 08:49:01 | 

Grupa: Administrator 
Lokalizacja:: Małopolska
Posty: 84 #1790399 Od: 2014-3-24
| Przepisy na wszystkie zdrowe, domowe pyszności _________________ Mój blog: Manufaktura Ambrozji. Zapraszam serdecznie! | | | Kalina | 25.03.2014 18:04:50 | 
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podlasie
Posty: 3 #1791064 Od: 2014-3-25
| Naleśniki z warzywkami, mój domowy przebój
naleśniki smażę z mąki razowej z własnego przemiału, pszeniczka, ale inna też może być. Tajemnicą jest farsz:
jeden bakłażan jedna cebula torebka szpinaku baby kilka pomidorków koktailowych pokrojonych na połówki
Usmażyć pokrojone warzywka, doprawić wedle smaku, pieprzu nie żałować, zdjac patelnię z ognia, wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu, jak za rzadkie, odcedzić na sitku. Nadziewać naleśniki,m zwijać jak krokiety, smażyć w jajku i bułce, podawac na gorąco, najlepiej z barszczykiem.
Smacznego! _________________ Mój blog http://jarzyny.blogspot.com/ | | | artambrozja | 25.03.2014 22:35:51 | 

Grupa: Administrator 
Lokalizacja:: Małopolska
Posty: 84 #1791311 Od: 2014-3-24
| Kalinko bardzo smacznie Ja pewnie smażenie bym pominęła i ładowała w gorące naleśniki nadzienie  _________________ Mój blog: Manufaktura Ambrozji. Zapraszam serdecznie! | | | artambrozja | 26.03.2014 21:44:41 | 

Grupa: Administrator 
Lokalizacja:: Małopolska
Posty: 84 #1792411 Od: 2014-3-24
Ilość edycji wpisu: 2 | Domowa kostka rosołowa - moja alternatywa dla gotowania wywarów, czy korzystania z kostek rosołowych ( masakra ) Przepis odkryłam na świetnym blogu
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
. Oczywiście troszke go pozmieniałam, przygotowałam i jestem zachwycona smakiem i aromatem.
2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren kolendry 10 ziaren pieprzu - wszystko razem zmielić
100 g cebuli 200 g pręgi wołowej 200 g kurczaka 200 g marchwi 50 g selera 100 g pietruszki biała część pora pęczek zielska - takiego jakiego najbardziej lubicie pół główki czosnku 200g soli szklanka wody
Mięso mielimy, warzywa ścieramy na tarce ( duże oczka ), cebula i por w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko do gara, razem z mieszanką przypraw i ziołami. Gotujemy 50 minut, na małym ogniu często mieszając. Blenderujemy gorące i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy wystygnie do słoiczków i już
Może Was przerazić ilość soli, ale do zupy dodajemy 3- 4 łyżeczki jako podstawa smakowa. A dzięki soli kostka może być przechowywana kilka miesięcy. Jest oczywiście wersja warzywna bez mięcha: zamiast mięsa dodajemy 100 g cukinii i 200 g pomidorów i pęczek kopru 
![Obrazek]()  _________________ Mój blog: Manufaktura Ambrozji. Zapraszam serdecznie! | | | Basia | 29.03.2014 09:25:15 | Grupa: Użytkownik
Posty: 21 #1795057 Od: 2014-3-26
| artambrozja świetny pomysł, świetny przepis  Ja od siebie polecam wszystkim pieczenie domowego chleba na zakwasie. Nie jest to wcale takie pracochłonne jak się wydaje. Można upiec raz w tygodniu większą ilość chlebka, bo odpowiednio przechowywany długo zachowuje świeżość. Na początku piekłam chlebek od czasu do czasu, ale od około dwóch lat, piekę chleb regularnie i nie jadamy pieczywa sklepowego. Naprawdę polecam, bo warto  _________________ Mój blog: Pracownia Basi Zapraszam :) |
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|