| |
Paulina | 26.03.2014 12:36:13 |
Grupa: Administrator
Posty: 52 #1791766 Od: 2014-3-25
| Od jakiegoś czasu z mężem ograniczyliśmy jedzenie mięsa do minimum, ale brakuje nam sprawdzonych i ciekawych przepisów, może ktoś zna takie? |
| |
EcoGypsy | 27.03.2014 08:37:41 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Cambridgeshire/Podlasie
Posty: 36 #1792805 Od: 2014-3-26
| Będzie OT ale... Paulina po Tobie bym się nie spodziewała _________________ Zapraszam:
blog Moje Podlasie
Hodowla koni, kóz itd - EcoGypsy |
| |
artambrozja | 27.03.2014 18:46:54 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: Małopolska
Posty: 84 #1793367 Od: 2014-3-24
| a ja nie potrafię pozbyć się mięcha. Oczywiście pilnuje diety - warzywa , owoce pod różnymi postaciami 5 razy dziennie. ale nie jestem w stanie pozbawić się takiej przyjemności jak np. fasola po bretońsku, albo domowa wędzona szyneczka _________________ Mój blog: Manufaktura Ambrozji. Zapraszam serdecznie! |
| |
Paulina | 27.03.2014 19:28:06 |
Grupa: Administrator
Posty: 52 #1793416 Od: 2014-3-25
| No ja wiem... mnie też nie jest łatwo... ale ryby jemy, no i nie wykluczam mięsa w przyszłości, ale absolutnie nie z chowu przemysłowego!nie kupię ubrania z futra i skóry, ani też nie zjem z hodowli mięsa. |
| |
artambrozja | 27.03.2014 21:56:39 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: Małopolska
Posty: 84 #1793600 Od: 2014-3-24
| U mnie też dużo ryb, pstrągi wędzimy sami, a mięcho kupuje od gospodarza nigdy z marketu !! _________________ Mój blog: Manufaktura Ambrozji. Zapraszam serdecznie! |
| |
Kalina | 04.04.2014 21:25:45 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podlasie
Posty: 3 #1804578 Od: 2014-3-25
| Hej, chętnie pomogę U nas w familii tradycja wegetariańska mocno się trzyma, mój Miły, ja, najstarszy syn, szwagier i bratowa Plus przyszła synowa weganka^^ przepisów wiele umieszczam na blogu, pod tagiem kuchnia, ale korzystam z dwoch ulubionych stron:
http://www.jadlonomia.com/ http://sojaturobie.blogspot.com/
Szczerze polecam!
Wczoraj robilam i jutro też zrobię placki z kaszy jaglanej. Przepis wrzucę na blog pewnie jutro^^ _________________ Mój blog http://jarzyny.blogspot.com/ |
| |
LadyM. | 04.04.2014 22:52:57 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: podkarpacie
Posty: 31 #1804637 Od: 2014-3-29
UŻYTKOWNIK ZABLOKOWANY | A ja sie dziwię przechodzącym na wegetarianizm ich fascynacją soją. Po 1. większość soi w obiegu jest GMo, po 2. produkty spozywcze z soi są wysokoprzetworzone z uzyciem ogromnej ilości chemii (mleka sojowego nie tknęła bym w zyciu - jakież czary mary nad nim musza być wyprawiane, żeby substancja koloru błota stała się biała) |
| |
Paulina | 05.04.2014 10:59:15 |
Grupa: Administrator
Posty: 52 #1804922 Od: 2014-3-25
| W naszym przypadku, to o przemysłowe mięso chodzi, aby go nie jeść i już trzy tygodnie nie jemy:-) i dobrze nam z tym, soi nie lubię, ale ryby warzywa owoce grochy fasola - to wszystko tak! Najpierw zrezygnowaliśmy już od paru lat i nie jedliśmy wędliny z dodatkami, później wcale, a teraz i mięsa oprócz ryb. Staramy się również unikać wysokoprzetworzonych produktów. A no i jajka i sery jemy. Za jakieś hity będę wdzięczna. Jestem po próbie żorku ugotowania bez rosołu, wywar zrobiłam z pieczarek i dobry wyszedł - z pieczarkami i jajeczkiem:-) |
| |
Paulina | 05.04.2014 11:02:13 |
Grupa: Administrator
Posty: 52 #1804926 Od: 2014-3-25
| Paulina pisze:
W naszym przypadku, to o przemysłowe mięso chodzi, aby go nie jeść i już trzy tygodnie nie jemy:-) i dobrze nam z tym, soi nie lubię, ale ryby warzywa owoce grochy fasola - to wszystko tak! Najpierw zrezygnowaliśmy już od paru lat i nie jedliśmy wędliny z dodatkami, później wcale, a teraz i mięsa oprócz ryb. Staramy się również unikać wysokoprzetworzonych produktów. A no i jajka i sery jemy. Za jakieś hity będę wdzięczna. Jestem po próbie żorku ugotowania bez rosołu, wywar zrobiłam z pieczarek i dobry wyszedł - z pieczarkami i jajeczkiem:-) Żurek - oczywiście:-)) |
| |
LadyM. | 05.04.2014 15:50:26 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: podkarpacie
Posty: 31 #1805205 Od: 2014-3-29
UŻYTKOWNIK ZABLOKOWANY | Kupiłam ostatnio zurek śląski, z otrębami w środku. Oczywiście najlepszy jest ukiszony własny, ale musi być ciepło, bo nic z niego nie będzie. A najzdrowszy podobno owsiany - po prostu z płatków owsianych ukiszony. |