Image and video hosting by TinyPic

NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KUCHENNE SZALEŃSTWA » PRZETWORY WYSKOKOWE.

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Przetwory wyskokowe.

  
duda
27.03.2014 20:40:21


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podkarpacie

Posty: 18 #1793499
Od: 2014-3-27
Interesuje mnie wytwarzanie sposobem domowym wysokoenergetycznych napojów rozrywkowych.
To tyle, muszę pędzić...poruszony
  
artambrozja
27.03.2014 21:44:41
poziom 2



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Małopolska

Posty: 84 #1793583
Od: 2014-3-24


Ilość edycji wpisu: 4
A proszę bardzo wesoły
Mocna naleweczka z płatków róży - rosa rugosa.

Składniki:
- płatki róży pozbawione goryczki
- cukier
- wódka lub spirytus - ja daje pół na pół
- duży słój
Wykonanie :

1. 2 garście płatków ugniatamy w słoju i zasypujemy 1 cm warstwą cukru.
Następnie wkładamy kolejne dwie garście i zasypujemy cukrem.
2. Czynność powtarzamy aż do 3/4 wysokości słoja lub do wyczerpania produktówwesoły))
3. Całość zalewamy wódką lub spirytusem. Odstawiamy w ciemne miejsce na 6 tygodni.
4. Po tym czasie nalewkę filtrujemy przez gazę i gotowewesoły))

Na zdrowie !!!! wesoły))
znalazłam zdjęcie z 2011 roku



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA


_________________
Mój blog: Manufaktura Ambrozji.
Zapraszam serdecznie!
  
dzika
29.03.2014 10:20:13
Grupa: Użytkownik

Posty: 11 #1795125
Od: 2014-3-26
Dodam że warto obciąć białe końcówki płatków żeby pozbyć się zawartej w nich goryczki.
_________________
nic takiego
  
duda
29.03.2014 10:35:17


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podkarpacie

Posty: 18 #1795133
Od: 2014-3-27
Dzięki za przepis ale ja niezupełnie o tym...
Ujmę to tak-jak se nie zrobię to se nie wypijęzawstydzony.
Wódka? Spirytus??! A fuj!
Polmos w kosmos!!!
  
Basia
29.03.2014 11:37:22
Grupa: Użytkownik

Posty: 21 #1795180
Od: 2014-3-26
Nie jestem znawcą, ale bez dolewania wódki czy spirytusu to chyba tylko winko. Najlepsze z jeżyn bardzo szczęśliwy
Jak kiedyś odkryję lepszy smak, to napiszę wesoły
_________________
Mój blog: Pracownia Basi
Zapraszam :)
  
duda
29.03.2014 11:49:10


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podkarpacie

Posty: 18 #1795193
Od: 2014-3-27
Ciepło, ciepło... pan zielony.
Winko jest dobre.
Ale jak je trochę eee... podrasować to jest jeszcze lepsze.
Takie tam proste doświadczenie fizyczno-chemiczne na poziomie szkoły podstawowej aniołek.
  
weszynoska
29.03.2014 15:11:07
Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie/Leśniówka

Posty: 11 #1795699
Od: 2014-3-26
duda...jako żeś z Podkarpacia...to ujawnij się deko, bo tak sobie myślę, że trolujesz z lekka...

a piszesz o własnej produkcji bimbrowniczej...a czemu nie...dobrze zrobiony destylat jest lepszy niż chemiczna gorzałka ze sklepu, ale po co tak owijasz w bawełnę???
  
duda
29.03.2014 15:46:44


Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podkarpacie

Posty: 18 #1795712
Od: 2014-3-27
No i bach- padło słowo bimber, którego tak unikałem.
I jeszcze mam się ujawnić.
Akurat!
A nie słyszałaś Ty weszynosko że bimbrownictwo nie jest tak do końca legalne?
Ale jeżeli zapraszasz na dobrą kawę to możemy pogawędzić o wyskoku zakręcony.
  
LadyM.
29.03.2014 23:34:55
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podkarpacie

Posty: 31 #1796208
Od: 2014-3-29



UŻYTKOWNIK ZABLOKOWANY
Jak nie pędzisz na wynos, to OK.
  
Sun
29.03.2014 23:50:21
Grupa: Użytkownik

Posty: 2 #1796218
Od: 2014-3-29
Zdjęcie mówi samo za siebie, Pan Duda ukrywa ukrywa się pod pseudonimem. A to sam Jakub Wędrowycz jest, to wiadomo o co pyta. Najsłynniejszy bimbrownik PRL-u wesoły Swoją drogą przy okazji polecam książkę Andrzeja Pilipiuka "Weźmisz czarno kure...". Wracam do niej często, książka w sam raz dla wieśniaków, ale tylko takich z dużym poczuciem humoru bardzo szczęśliwy
  
artambrozja
30.03.2014 22:49:11
poziom 2



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Małopolska

Posty: 84 #1797132
Od: 2014-3-24
    dzika pisze:

    Dodam że warto obciąć białe końcówki płatków żeby pozbyć się zawartej w nich goryczki.

Jest w przepisie żeby płatki pozbawić białych części wesoły
_________________
Mój blog: Manufaktura Ambrozji.
Zapraszam serdecznie!
  
dzika
31.03.2014 18:34:32
Grupa: Użytkownik

Posty: 11 #1798158
Od: 2014-3-26

I daj mi Panie dar czytania ze zrozumieniem oczko

Nie ma tego złego, bo nie dla każdego jest jasne że płatki pozbawione goryczki to te z obciętymi końcami wesoły

_________________
nic takiego
  
dzika
31.03.2014 18:48:34
Grupa: Użytkownik

Posty: 11 #1798166
Od: 2014-3-26
    LadyM. pisze:

    Jak nie pędzisz na wynos, to OK.


Pewnie że OK ale ciągle nielegalnie.

_________________
nic takiego
  
LadyM.
02.04.2014 09:02:07
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: podkarpacie

Posty: 31 #1799887
Od: 2014-3-29



UŻYTKOWNIK ZABLOKOWANY
Jest przymiarka do zmiany tego przepisu. Ale na razie pewnie mają ważniejsze problemy.

Jak wiemy, w Anglii jest dozwolone wszystko, co nie jest zakazane. W Niemczech dla odmiany zakazane jest wszystko, co nie jest dozwolone. W Rosji wszystko jest dozwolone ale zakazane a w Polsce wszystko jest zakazane ale dozwolone.

"Zakazane, ale dozwolone", co oznacza idiotyczność , drobiazgowość przepisów, których nikt nie egzekwuje. Z róznych powodów. Jak nie pędzisz na wynos i nie rozpijasz połowy wsi i nie znajdą sie pokrzywdzone zony i matki, czyli nikt cię nie pod..doli, to jest dozwolone. Natomiast częstowania, odpłatnie (czy nie) połowy wsi nie popieram. Zreszta, od tego sa handlarze ruska wódką, którzy szkody czynią w dwójnasób, bo dla tych zon i matek oraz skarbu państwa i jakoś sobie zyją i handluja i żadne Cba, CBŚ czy BBW ich świtem bladym nie nalatuje.

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KUCHENNE SZALEŃSTWA » PRZETWORY WYSKOKOWE.

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


TestHub.pl - opinie, testy, oceny